Lezing; op voedingsavontuur in eigen tuin!

Lezing; op voedingsavontuur in eigen tuin!

02-06-2016; lezing ‘OP VOEDINGSAVONTUUR IN EIGEN TUIN’ 
over tuinkruiden en gebruiksplanten.

Tijdens deze lezing gaan we kijken welke gewoonten en gedachten er meespelen bij de keuze van uw voeding. Tijdsdruk en gemak zijn de grootste risico’s voor een snelle, gemakkelijke maaltijd. Hoe maak je met behulp van kruiden je maaltijd in een handomdraai een stuk lekkerder én gezonder? En hoe maak je een mooie combinatie van iets uit een pakje en verse kruiden? Dit komt aan bod tijdens een interactieve lezing over tuinkruiden en gebruiksplanten.

We gaan kennismaken met wat van die algemene (on-) kruiden door te voelen, te ruiken en te proeven. Als er tijd en animo is kijken we naar de toevoegingen in ons eten en de weg die onze voeding heeft afgelegd voor het bij ons op het bord ligt. Hierbij komt de gangbare voeding als ook de biologische voeding aan bod. Wist je bijvoorbeeld dat mango en sperzieboontjes een heel eind hebben gevlogen voor ze in ons winkelwagentje liggen? Heb je een stukje tuin over dan is een minimoestuin zo gemaakt en haal je voortaan verse groenten uit je eigen tuin. Een vierkante meter is al genoeg voor een variatie aan groenten en kruiden en kant en klaar te koop. Ga je mee op voedingsavontuur? Kom dan woensdag 2 juni naar Tuincentrum Daniëls.

Deze lezing wordt verzorgd door voedingsdeskundige Marianne Janssen-Willems van www.opeenblaadje.nl. Opgeven voor deze workshop kan door een mail met het aantal deelnemers, uw naam en telefoonnummer te sturen naar info@tuincentrumdaniels.nl

Ontvangst: vanaf 19.00u
Aanvang lezing: 19.15u
Duur: +/- 2.5 uur
Kosten: €3,50 (incl. 1 kop koffie)
Locatie: tuincafé Tuincentrum Daniëls

Datum:
Volg jij ons al?

Altijd op de hoogte zijn van de laatste Daniëls nieuwtjes en hipste trends?

Volg ons dan ook op;