Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Trompetboom, familie van de Bignoniaceae. De bloemkleur is wit met geel en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn geelgroen. De volwassen hoogte van deze kleine boom is ca. 1000 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Heeft een decoratieve vorm. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een niet te droge plaats.
Voor aanplant langs rivieren en laaggelegen gebieden met een wisselende grondwaterstand 4. Houdt van een vochthoudende, voedselrijke bodem die slechts heel kort onder mag lopen. Daarnaast heeft ze een voorkeur voor de wat zwaardere grondsoorten met een neutrale tot basische zuurgraad (pH = 7 - 8). Verlangt een plekje in de volle zon en verdraagt zomerse hitte prima, mits de standplaats voldoende vochtig is. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Ben je op zoek naar Catalpa bignonioides 'Aurea'? De Catalpa bignonioides 'Aurea' is ook wel bekend als Trompetboom. Deze Bignoniaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 1000 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Catalpa bignonioides 'Aurea'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Trompetboom Wetenschappelijke naam: Catalpa bignonioides 'Aurea' Type plant: Boom Geslacht: Catalpa
  • Familie: Bignoniaceae Bloemkleur: Geel, Wit Bladkleur: Geel, Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Neutraal Hoogte in CM: 1000 Giftig: Nee
Volg jij ons al?

Altijd op de hoogte zijn van de laatste Daniëls nieuwtjes en hipste trends?

Volg ons dan ook op;