Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kweepeer, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is lichtroze en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote boom is ca. 400 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. Deze plant slaat vrij traag aan. Vraagt een vochthoudende tot vochtige, humusrijke grond met een neutrale tot basische zuurgraad (pH = 7 - 9). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Bij voorkeur uit de middagzon. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Ben je op zoek naar Cydonia oblonga? De Cydonia oblonga is ook wel bekend als Kweepeer. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 400 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Cydonia oblonga? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Kweepeer Wetenschappelijke naam: Cydonia oblonga Type plant: Boom Geslacht: Cydonia
  • Familie: Rosaceae Bloemkleur: Roze Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 400 Giftig: Nee
Volg jij ons al?

Altijd op de hoogte zijn van de laatste Daniëls nieuwtjes en hipste trends?

Volg ons dan ook op;