Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Hinoki cypres, familie van de Cupressaceae. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 150 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Is goed verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een voedselrijke, vochthoudende tot vochtige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Een plekje in de halfschaduw wordt ook verdragen. Deze plant is goed te combineren met planten voor een 'open plaats'.

Ben je op zoek naar Chamaecyparis obtusa 'Pygmaea'? De Chamaecyparis obtusa 'Pygmaea' is ook wel bekend als Hinoki cypres. Deze Cupressaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 150 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Chamaecyparis obtusa 'Pygmaea'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Hinoki cypres Wetenschappelijke naam: Chamaecyparis obtusa 'Pygmaea' Type plant: Conifeer Geslacht: Chamaecyparis
  • Familie: Cupressaceae Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig
  • Zon / schaduw: Lichte / halfschaduw Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 150
  • Giftig: Nee
Volg jij ons al?

Altijd op de hoogte zijn van de laatste Daniëls nieuwtjes en hipste trends?

Volg ons dan ook op;