Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kardinaalsmuts, familie van de Celastraceae. De bladeren zijn donkergroen-wit. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 35 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Is ruim verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een voedselrijke, vochthoudende tot vochtige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Een plekje in de halfschaduw wordt ook verdragen. Deze plant is goed te combineren met 'open plaats' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Ben je op zoek naar Euonymus fortunei 'Harlequin'? De Euonymus fortunei 'Harlequin' is ook wel bekend als Kardinaalsmuts. Deze Celastraceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 35 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Euonymus fortunei 'Harlequin'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Kardinaalsmuts Wetenschappelijke naam: Euonymus fortunei 'Harlequin' Type plant: Heester Geslacht: Euonymus
  • Familie: Celastraceae Bladkleur: Groen, Wit Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig
  • Zon / schaduw: Lichte / halfschaduw Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 35
  • Giftig: Nee
Volg jij ons al?

Altijd op de hoogte zijn van de laatste Daniëls nieuwtjes en hipste trends?

Volg ons dan ook op;