Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Verfbrem, familie van de Fabaceae. De bloemkleur is geel gevuld en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is slecht verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortarme aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in het openbaar groen en grote tuinen. Deze plant stelt weinig eisen aan de standplaats. Vrij droge, voedselarme, zwak zure grond is al voldoende. Een vochthoudende bodem met wat humus erin vindt ze wel prettiger. Verlangt een plekje in de zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Deze plant is goed te combineren met planten voor een 'open plaats'.

Ben je op zoek naar Genista tinctoria 'Flore Pleno'? De Genista tinctoria 'Flore Pleno' is ook wel bekend als Verfbrem. Deze Fabaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 100 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Genista tinctoria 'Flore Pleno'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Verfbrem Wetenschappelijke naam: Genista tinctoria 'Flore Pleno' Type plant: Heester Geslacht: Genista
  • Familie: Fabaceae Bloemkleur: Geel Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee
Volg jij ons al?

Altijd op de hoogte zijn van de laatste Daniëls nieuwtjes en hipste trends?

Volg ons dan ook op;