Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Struikklimop, familie van de Araliaceae. De bloemkleur is groengeel en de bloeitijd is van ca. september tot en met oktober. De bladeren zijn groen+geel. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. Het is een tolerante plant, die ook op moeilijke standplaatsen nog gedijt. Vraagt een voedselrijke, vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochtig of schaduwrijk is. Ze kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Ben je op zoek naar Hedera helix 'Golden Wedding'? De Hedera helix 'Golden Wedding' is ook wel bekend als Struikklimop. Deze Araliaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 80 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Hedera helix 'Golden Wedding'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Struikklimop Wetenschappelijke naam: Hedera helix 'Golden Wedding' Type plant: Heester Geslacht: Hedera
  • Familie: Araliaceae Bloemkleur: Geel, Groen Bladkleur: Geel, Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: September, Oktober Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee
Volg jij ons al?

Altijd op de hoogte zijn van de laatste Daniëls nieuwtjes en hipste trends?

Volg ons dan ook op;