Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Leliemagnolia, familie van de Magnoliaceae. De bloemkleur is donkerpurper en de bloeitijd is van ca. april tot en met augustus. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze grote heester is ca. 350 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is goed verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond (pH = 4.5 - 7). Zonnig, verlangt een plekje in de zon en verdraagt zomerse warmte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Ben je op zoek naar Magnolia liliiflora 'Nigra'? De Magnolia liliiflora 'Nigra' is ook wel bekend als Leliemagnolia. Deze Magnoliaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 350 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Magnolia liliiflora 'Nigra'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Leliemagnolia Wetenschappelijke naam: Magnolia liliiflora 'Nigra' Type plant: Heester Geslacht: Magnolia
  • Familie: Magnoliaceae Bloemkleur: Paars Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: April, Mei, Augustus Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal Hoogte in CM: 350 Giftig: Nee
Volg jij ons al?

Altijd op de hoogte zijn van de laatste Daniëls nieuwtjes en hipste trends?

Volg ons dan ook op;