Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kleine leeuwenbek, familie van de Scrophulariaceae. De bloemkleur is paarsblauw en de bloeitijd is van ca. mei tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 0 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 10 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (9-11 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant verdraagt zomerse droogte en winterse kou prima. Natte kwakkelwinters is een ander verhaal. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Chaenorhinum origanifolium 'Blue Dream'? De Chaenorhinum origanifolium 'Blue Dream' is ook wel bekend als Kleine leeuwenbek. Deze Scrophulariaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 10 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Chaenorhinum origanifolium 'Blue Dream'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Kleine leeuwenbek Wetenschappelijke naam: Chaenorhinum origanifolium 'Blue Dream' Type plant: Vaste plant Geslacht: Chaenorhinum
  • Familie: Scrophulariaceae Bloemkleur: Blauw, Paars Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni, Juli, Augustus Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 10 Giftig: Nee
Volg jij ons al?

Altijd op de hoogte zijn van de laatste Daniëls nieuwtjes en hipste trends?

Volg ons dan ook op;