Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Dionysia, familie van de Primulaceae. De bloemkleur is lila en de bloeitijd is van ca. april. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 7 cm. Verdraagt een temperatuur tot -5 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 17 cm. (36 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. In de winter moet u maatregelen treffen om de grond vrij droog te houden. Daarnaast moet de bodem kalkvrij en stenig zijn (kalkvrij split door de bodem werken). Enige droogte wordt goed verdragen. Het is een plant voor de liefhebber. Ze stelt namelijk meer eisen qua verzorging, zoals bijvoorbeeld winterbescherming.

Ben je op zoek naar Dionysia involucrata? De Dionysia involucrata is ook wel bekend als Dionysia. Deze Primulaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 7 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Dionysia involucrata? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Dionysia Wetenschappelijke naam: Dionysia involucrata Type plant: Vaste plant Geslacht: Dionysia
  • Familie: Primulaceae Bloemkleur: Lila Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: April Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 7 Giftig: Nee
Volg jij ons al?

Altijd op de hoogte zijn van de laatste Daniëls nieuwtjes en hipste trends?

Volg ons dan ook op;