Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Hakonechloa, familie van de Poaceae. De bloemkleur is geelgroen en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met september. De bladeren zijn geel+groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Deze niet woekerende bladhoudende plant wenst een vrij droge bodem. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Hakonechloa macra 'Aureola'? De Hakonechloa macra 'Aureola' is ook wel bekend als Hakonechloa. Deze Poaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 40 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Hakonechloa macra 'Aureola'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Hakonechloa Wetenschappelijke naam: Hakonechloa macra 'Aureola' Type plant: Vaste plant Geslacht: Hakonechloa
  • Familie: Poaceae Bloemkleur: Geel, Groen Bladkleur: Geel, Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Augustus, September Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee
Volg jij ons al?

Altijd op de hoogte zijn van de laatste Daniëls nieuwtjes en hipste trends?

Volg ons dan ook op;