Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Dovenetel, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is lichtroze en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 25 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plaats met volle schaduw tussen of bij bomen of struiken en een humusrijke bodem. Deze plant is goed te combineren met 'bosrandplanten' op een vochthoudende bodem. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Lamium garganicum? De Lamium garganicum is ook wel bekend als Dovenetel. Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 25 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Lamium garganicum? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Dovenetel Wetenschappelijke naam: Lamium garganicum Type plant: Vaste plant Geslacht: Lamium
  • Familie: Lamiaceae Bloemkleur: Roze Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 25 Giftig: Nee
Volg jij ons al?

Altijd op de hoogte zijn van de laatste Daniëls nieuwtjes en hipste trends?

Volg ons dan ook op;