Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Franse lavendel, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is lavendelblauw en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn grijs en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. U kunt haar ook gebruiken in de rotstuin en de stapelmuur. Deze halfheester of dwergheester verdraagt vrij droge bodems en kan ook gebruikt worden als accentplant in de border. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Lavandula stoechas subsp. pedunculata? De Lavandula stoechas subsp. pedunculata is ook wel bekend als Franse lavendel. Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 60 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Lavandula stoechas subsp. pedunculata? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Franse lavendel Wetenschappelijke naam: Lavandula stoechas subsp. pedunculata Type plant: Vaste plant Geslacht: Lavandula
  • Familie: Lamiaceae Bloemkleur: Blauw, Paars Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee
Volg jij ons al?

Altijd op de hoogte zijn van de laatste Daniëls nieuwtjes en hipste trends?

Volg ons dan ook op;