Buxusmot

Voor de tuinliefhebber is de Buxusmot een nachtmerrie. Het lijkt dweilen met de kraan open, maar is dit echt zo? Is echt niets aan deze Buxusmot te doen? Bij Tuincentrum Daniëls hebben we een aantal middeltjes die je kunnen helpen met het bestrijden van deze mot en het voorkomen dat deze mot nu net jouw Buxus uitzoekt. De mot legt namelijk eitjes in uw Buxus en deze ontwikkelen zich tot honderden rupsen. 

Kijk ook even samen met je buren, want als iedereen deze Buxusmot bestrijdt en vermijdt zal de plaag beter worden geremd.

Voor vragen kun je altijd langskomen in de winkel en laat je adviseren door onze deskundige medewerkers.

Hieronder een greep uit ons assortiment van middelen die je helpen bij de bestrijding van de Buxusmot

 

 

 

 

 

 

DCM zeewierkalk 20kg

Biologische oplossing

NIET TOEPASBAAR IN DE ZOMER VANWEGE VERBRANDING VAN DE BLADEREN! WEER VERKRIJGBAAR IN SEPTEMBER.

Speciale kalk van pure coocolieten die zachtwerkend is, goed oplost en ideaal is voor Buxus maar ook voor fruitbomen, groenten en de rest van de moestuin. Wanneer je het over de bladeren verstuift maak je het blad harder en resistenter en dus ook onaanttrekkelijk voor de mot.

 

14,95

 
     
     

DCM Vitasilica Lavameel

Biologische oplossing

Rupsen zoeken continu naar de allermalste blaadjes. Je kunt ze remmen in hun vraatzucht, door de bladeren minder aantrekkelijk, stugger en harder te maken. Gesteentemeel zoals lava bevat veel kiezelzuur (silicium) en sporenelementen. Wanneer je het over de bladeren verstuift maak je het blad harder en resistenter.
Ook rupsen die deze lavameel binnen krijgen zullen sterven door de ruwheid van het lavameel. 

Verpakking 2kg, poeder

 

7,95

     
     
     

DCM Cydalima-Pheromone

Biologische oplossing

Feromonen zijn seks-lokstoffen die mannelijke motten lokken en vangen, waardoor er minder paring plaats vindt en er dus minder eitjes en rupsen zijn. Feromonen worden onder andere toegepast in de strijd tegen de buxusmot, de fruitmot (die zich in appels en peren nestelt), de kersenvlieg, de pruimenmot, de preimot, de gevreesde kastanjemot en tegen de kleine wintervlinder. DCM Opero-Pheromone bevat het specifieke vrouwelijke seksferomoon van die laatste. De mannetjes komen erop af en worden in de val gelokt. Het feromoon wordt immers gecombineerd met de DCM Delta-Trap.

Verpakking tot 100m2

 

19,95

 
     
     

DCM Delta-Trap

Biologische oplossing

Een professionele driehoekige val met 4 lijmbordjes met een laag niet drogende lijm waaraan insecten blijven kleven. Op deze manier worden ze zichtbaar en krijg je een idee van de omvang van de plaag. Mooi meegenomen; alles wat je al hebt gevangen kan alvast geen schade meer berokkenen.

1 val met 4 lijmbordjes

 

15,95 

50% korting in combinatie met Cydalima-Pheromone.

   
     
     

Luxan Delete

Tegen insecten

Luxan Delete is een uitstekend middel om toe te passen tegen diverse vretende en zuigende insecten in moes- en siertuin. Het middel bestrijdt effectief de Buxusmot, maar ook luizen, witte vlieg, rupsen, trips en bladetende kevers. Het werkt als contact- en maaggif. De werking is zeer snel en het middel wordt tevens opgenomen in de waslaag van de plant.

Inhoud 20ml, voldoende voor 20-40 liter spuitvloeistof.

 

13,15

 

 

Volg jij ons al?

Altijd op de hoogte zijn van de laatste Daniëls nieuwtjes en hipste trends?

Volg ons dan ook op;