Fiskars Roadshow

Fiskars demonstreert tuingereedschap bij Tuincentrum Daniels

Het najaar is de tijd om struiken en bomen te snoeien en hout te hakken. Goed snoeigereedschap is daarbij het halve werk. Maar welk gereedschap hoort eigenlijk bij welke klus? En hoe kies je gereedschap wat goed bij je past? Tuincentrum Daniels en Fiskars slaan de handen ineen en geven op zondag 1 oktober gratis advies. Voel zelf het verschil door de producten te proberen.

Elke snoeiklus vraagt om het juiste snoeigereedschap: voor heggen gebruik je een heggenschaar, voor (dunne) takken een snoeischaar in de juiste grootte en voor het zwaardere werk zijn er zagen. Wat vooral van belang is wanneer je gereedschap gaat kopen, is dat het gewicht prettig voor je is en dat de maat past bij de grootte van je handen. Groen ambassadeur Lodewijk Hoekstra: ‘Tuinieren is natuurlijk het leukste wat er is, maar met bot gereedschap van slechte kwaliteit wordt zelfs tuinieren een frustrerende zaak. Koop daarom alleen gereedschap van goede kwaliteit: dat is duurzaam, je hebt er langer plezier van en het maakt je werk leuk en licht! Fiskars is een uitstekende keuze.’

De Fiskars demonstratie vindt plaats op zondag 1 oktober bij Tuincentrum Daniels, Herkenbosserweg 4 te Vlodrop.

 

Heggenschaar

Heb je een heg, dan kun je niet zonder een scherpe, schone heggenschaar. Speciaal voor hoge heggen en plekken waar je moeilijk bij kunt zijn er heggenscharen met telescopische handvatten.

 

Snoeischaar

Voor elke tuinman/vrouw is een snoeischaar een onmisbaar stuk gereedschap. Er zijn verschillende soorten en maten op de markt, in verschillende prijsklassen. Waar het op neer komt bij de keuze van een handsnoeischaar is de ergonomie: wat voelt voor jou lekker in de hand en met welke schaar voel je de minste belasting. Fiskars biedt een snoeischaar met roterend handvat, waardoor je makkelijker kracht kunt zetten. Ook hier geldt: goedkoop is duurkoop. Je kunt dus beter kiezen voor de wat geavanceerdere modellen en merken, dan voor de goedkoopste scharen.

 

Takkenschaar

Voor het zwaardere werk zijn er takkenscharen, al dan niet met telescopische handvatten voor extra kracht. Takkenscharen zijn erg handig voor de wat dikkere takken omdat ze sneller werken dan snoeizagen.

 

Snoeizaag

Als de takken te dik zijn om te knippen, of je hebt geen goede takkenschaar, dan kun je het beste een snoeizaag gebruiken. Snoeizagen heb je in diverse afmetingen, van kleine handzaagjes met uitschuifbaar zaagblad, tot de bekende beugelzaag. Net als bij de snoeischaren geldt: zorg ervoor dat je je gereedschap altijd in topconditie is. Maak je gereedschap na elke klus schoon, hou de zaagtanden scherp en berg alles netjes op in een droge schuur.

Volg jij ons al?

Altijd op de hoogte zijn van de laatste Daniëls nieuwtjes en hipste trends?

Volg ons dan ook op;