Gazononderhoud

Na de wintermaanden heeft uw gazon weer onderhoud nodig. Het is van belang om de komende maanden;

- Mos te verwijderen om de grasgroei te bevorderen

- Kale plekken bij te zaaien

- Kalk te strooien voor een goede bodemstructuur

- Te bemesten voor een gezonder groei

Bij Tuincentrum Daniëls vindt u alles voor uw gazon. Hieronder vindt u een korte toelichting over het gazononderhoud, maar we helpen u natuurlijk graag bij ons in de winkel. Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord en hebben antwoord op al uw gazonvragen!

 

 

Verwijder het mos (verticuteren)

Microgazon Plus van DCM heeft een 5-voudige werking. Het is een complete gazonmeststof met magnesium en kalk. Bacteriën verminderen de viltlaag en het heeft dus een indirecte werking tegen mos en maakt verticuteren overbodig. De combinatie van meststof en kalk voedt het gazon, ontzuurtlicht de bodem, verbetert de opneembaarheid van voedingselementen en activeert het bacterieleven. Maar natuurlijk kun je ook gaan verticiteren. Met een verticuteerhark of verticuteermachine verwijder je niet alleen mos. Je haalt ook de viltlaag weg die in de winter is ontstaan en belucht de bodem. Dit is goed voor een rijk bodemleven en voor een goede groei van het gras.

 

 

Kale plekken bijzaaien

Als je mos en vilt verwijdert, kunnen kale plekken ontstaan. Op de kale plekken kan Herstelgazon van DCM gestrooid worden. Dit speciale mengsel is geschikt voor alle soorten gazon, ontkiemt snel en zit in een handige speciale strooidoos.

 

 

 

 

Kalk strooien voor een goede bodem

Op een gezonde bodem groeit gras beter. Kalk zorgt voor de juiste zuurgraad (pH-waarde). Gebruik daarom DCM Groen-Kalk. Dit produkt gaat de grondverzuring tegen, zorgt voor een betere voedselopname door de planten en verbetert de grondstructuur. Voor het bekalken van gazon en siertuin. Toepasbaar in de biotuin.

 

 

 

Bemesting voor een gezondere groei

DCM Gazonstart stimuleert het bodemleven en zorgt voor een goede bodemstructuur. Voorwaarden voor een gezonde groei en een sterke grasmat. Gazonstart herstelt snel een beschadigd gazon na de winter of na het verticuteren en zorgt voor een snelle groenkleuring. Geeft direct resultaat en heeft een lange nawerking. Ideaal ook voor de bemesting van grote oppervlaktes gazon.

Volg jij ons al?

Altijd op de hoogte zijn van de laatste Daniëls nieuwtjes en hipste trends?

Volg ons dan ook op;