Gekruide kip

GEKRUIDE KIP MET COURGETTE EN PAPRIKA

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Grillmethode: indirecte gemiddelde
Grilltijd: 60 tot 75 minuten
Temperatuur: 200°C

Benodigdheden
Weber Style Digitale thermometer
Weber Gourmet BBQ System-gevogeltestomer

 

Ingrediënten
1 hele kip
3 courgettes
2 rode paprika’s
2 tl verse gehakte dragon of peterselie
1 tl (gedroogde) tijm
olijfolie
peper en zout

 

Werkwijze

1. Dep de buitenkant van de kip droog met een stuk keukenpapier.
2. Meng in een kom 1 theelepel zout, ½ theelepel peper en een ½ theelepel tijm. Wrijf dit mengsel over de buiten- en de binnenkant van de kip en laat de kip 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
3. Bereid de barbecue voor op indirecte gemiddelde warmte (200°C).
4. Vul het opzetstuk van de gevogeltestomer voor een kwart met water of bier. Plaats daarna de kip over het opzetstuk en controleer of hij stevig staat.
5. Snijd de courgetten en de paprika in stukken en bedruip met 2 theelepels olijfolie. Breng op smaak met de rest van de tijm, peper en zout.
6. Leg de groenten rond de kip in de gevogeltestomer. Steek de digitale thermometer in het dikste gedeelte van de kip, maar zorg ervoor dat het bot niet wordt geraakt.
7. Gaar de groenten en de kip op indirecte gemiddelde warmte (200°C) met het deksel gesloten gedurende 60 tot 75 minuten, totdat de thermometer aangeeft dat de kip een kerntemperatuur heeft bereikt van 70 tot 75°C.
8. Haal de gevogeltestomer met handschoenen van de barbecue en leg de kip op een snijplank. Laat de kip 5 minuten rusten, zodat de kerntemperatuur nog iets kan stijgen.
9. Snijd de kip in stukken en serveer deze samen met de groenten op een schaal. 10. Garneer tot slot met verse gehakte dragon of peterselie.


Eet smakelijk!

Volg jij ons al?

Altijd op de hoogte zijn van de laatste Daniëls nieuwtjes en hipste trends?

Volg ons dan ook op;