Pompoensoep
Eenvoudige Pompoensoep voor 4 personen:
Ingrediënten:
- 400 gr pompoen stukken
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 stukje foelie
- 1 blaadje laurier
- Peper en Zout
- Olijfolie
- Griekse yoghurt naar behoefte
Bereiding:
- Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Fruit de ui en de knoflook aan in wat olijfolie.
- Voeg de pompoenstukken toe en een liter bouillon.
- Voeg de laurier en de foelie toe en breng de soep aan de kook.
- Laat het ongeveer 20 minuten koken.
- Verwijder de laurier en de foelie en pureer de soep glad met een staafmixer.
- Breng de soep op smaak met peper en zout.
- Schenk de pompoensoep in een kom en garneer het met een flinke lepel Griekse yoghurt.
Succes en eet smakelijk!
Tuincentrum Daniëls