Gazon

Wilt u een mooie groene grasmat, dat kan best maar kies dan wel voor een grassoort die bij u past. Wilt u een gazon waar de kinderen op kunnen ravotten, kies dan voor een sterke grassoort zoals speelgazon. De fijnere meer kwetsbare grassoorten hebben meer sierwaarde.

U dient het gazon regelmatig te mesten en in het voorjaar de mossen en onkruid te verwijderen. Een gazon kan worden ingezaaid maar wilt u een snel resultaat dan bestelt u graszoden. Laat u ook goed informeren over de juiste grasmaaimachine die past bij uw tuin.

Na het egaliseren van de grond zijn er twee mogelijkheden: de aanschaf van graszoden, dit is aanzienlijk duurder dan inzaaien maar u heeft snel een groen gazon. Kiest u voor zaaien dan moet het graszaad losjes worden ingeharkt en de grond vochtig gemaakt en gehouden worden. Na ongeveer 6 weken, dat ligt aan de temperatuur, kan het voor de eerste keer gemaaid worden. Normaal gesproken moet het gras 1 à 2 maal per week gemaaid worden, wacht niet tot het gras eigenlijk te lang is want dan krijgt u een lelijk geel gazon.

Daarnaast is het noodzakelijk dat het gazon tweemaal per seizoen te bemesten. Er zijn in het tuincentrum combinatieverpakkingen te koop die zowel het gazon bemesten en het onkruid verdelgen.
Laat uw maaimachine ieder najaar nakijken, botte of slecht afgestelde messen beschadigen het gras.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuininrichting

Volg jij ons al?

Altijd op de hoogte zijn van de laatste Daniëls nieuwtjes en hipste trends?

Volg ons dan ook op;